Lehtësia e papërballueshme e një qyteti, Tirana ‘fantastike’ në Bienalen e Venecias

Fatmira Nikolli  – 8 portat e Tiranës në Bienalen e Venecias u ngjajnë 7 portave të Damaskut si hyrje në qytetërimin dhe shpirtin e një vendi – në të dyja rastet të një kryeqyteti. Krahasimi çalon – si çdo i tillë – por qasja ndaj historisë së një vendi është si trokitja në portat e … Vazhdoni me leximin e Lehtësia e papërballueshme e një qyteti, Tirana ‘fantastike’ në Bienalen e Venecias