Frigoriferi është një objekt i mirë për të mbajtur dhe ruajtur ushqimeve për ditët që jeni shumë të zënë me punë.
Por nuk është ideal për të gjitha dhe mbajtja e ushqimit të gabuar në frigorifer mund të çojë në rreziqe shëndetësore. Shkoni tani në frigoriferin tuaj dhe hiqini këto ushqime:
Domatet: Domatet nuk është mirë, t’i fusni në frigorifer, pasi mund t’i ndryshojë edhe shija. Është mirë t’i mbani në një vend me temperaturë normale.
Buka: Është gabim ta fusni edhe bukën në frigorifer, pasi nuk mund ta konsumoni më pas. Përveç shijes, ajo do bëhet më e njomë dhe do i humbë forma.
Qepët: Zakonisht i përdorni për të bërë sallatë, prandaj duhet të qëndrojnë në ambient neutral, jo frigorifer. I humbet edhe aroma.
Hudhra: Njësoj, si qepët edhe ajo nuk duhet të futet në frigorifer, pasi i humbet shija.
Pjepri: Pjepri futet në frigorifer nëse nuk është i prerë. Nëse e prisni edhe atij do i humbasë shija dhe nuk ja vlen ta konsumoni më pas.
Kafeja: Nëse dëshironi ta shijoni si duhet, mos gaboni ta fusni në frigorifer.
Avokado : Ky frutë ka shumë vlera ushqimore dhe ndikon mirë në shëndet. Nëse e fusni në frigorifer, këto vlera do i humbasë dhe nuk do e shijoni si frutë.
Qumështi: Për fat të keq, qumështi i ngrirë në frigorifer mund të ndahet në pjesë. Do të jetë e sigurt për t’u ngrënë, por nuk është saktësisht shija më e mirë për t’i hedhur drithërave apo kafesë në mëngjes.