LIFE STYLE

Çfarë tregon shtrëngimi i duarve për personalitetin tuaj

10:35 - 18.04.19 gsh

Një shtrëngim duarsh është padyshim mënyra më e mirë për të njohur më shumë edhe personalitetin e personit që ke përballë. Mund të shpreh më shumë për besimin, qëllimin, kontrollin, frikën, dhe madje mungesën e respektit të një personi. Ju vetëm duhet të dini se si të lexoni këtë shenjë të thjeshtë, por aq informative të trupit.  1. Shtrëngimi i dyfishtë

Nëse një person bën një shtrëngim duarsh duke vendosur edhe dorën tjetër mbi dorën tuaj, është shenjë se personi po pranon dominimin e kundërshtarit të tij, por dëshiron të ketë një diskutim. Është duke thënë, “Le të flasim për këtë”, dhe tregon se personi është i sinqertë dhe i hapur për komunikim. Megjithatë, nëse dora e dytë vendoset në krye të dorës së kundërshtarit, kjo mund të nënkuptojë mungesën e besimit si një formë e vetëmbrojtjes.

  1. Shtrëngim duarsh dominant

Ky person shtrëngon dorën si një mundës, duke e shtrirë dorën. Një pëllëmbë që ballafaqohet në rënie tregon dominimin dhe mund të konsiderohet edhe agresiv. Personi në thelb thotë: “Unë jam shefi, nuk më intereson çfarë mendon dhe unë do të kem fjalën e fundit”. Duke e kthyer dorën pak më poshtë tregon se është shumë kontrolluese dhe është një shenjë e marrjes së kontrollit të një personi tjetër .

  1. Shtrëgimi me një gisht ngritur

Një shtrëngim duarsh me gishtin e ngritur lart, në anën tjetër, është një shtrëngim duarsh i nënshtruar. Ky lloj shtrëngimi vjen nga njerëz të ndrojtur ose të frikësuar dhe do të thotë se personi nuk është i sigurt dhe lehtë mund të dominohet. Nëse vëreni se gishti i një personi tjetër të jetë në krye, mund të jetë një ide e mirë për të punuar me ta sepse duket sikur jeni duke supozuar se një person tjetër është nën kontroll.

  1. Peshku i ngordhur

Nëse shtrëngimi i duarve është i ngathët si një peshk i vdekur, zbulon mungesën e angazhimit, indiferencës dhe madje edhe dobësisë. Ai jep mesazhin se personi lehtë mund të bëhet i nënshtruar. Megjithatë, mbani në mend se në disa kultura si në vendet afrikane, për shembull, një shtrëngim duarsh i butë është një mënyrë e sjellshme për të përshëndetur dikë.

 

Shfaq Komentet (0)

Shkruaj nje koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

* *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.