Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë ka reaguar pas zgjedhje së dy anëtarëve të  rinj të Gjykatës Kushtetuese.Ajo e ka përshëndetur këtë  veprim të Kuvendit, ndërsa shton se  organet e reja të pavarura të gjyqësorit, kanë punuar fort për të përmbushur vullnetin e popullit.“Prej votimit unanim të reformës në drejtësi në 2016-ën, institucionet shqiptare, përfshirë edhe organet e reja të pavarura të gjyqësorit, kanë punuar fort për të përmbushur vullnetin e popullit. Votimi i sotëm i Parlamentit çon Shqipërinë përpara në ringritjen e Gjykatës Kushtetuese, një organ jetësor për llogaridhënien dhe ekuilibrat demokratike. Shtetet e Bashkuara mbeten të përkushtuara për të mbështetur ngritjen e një sistemi gjyqësor të pavarur dhe të ndershëm në Shqipëri”-shkruan ambasada.