Lutje njerëzve, nga Preng Maca

lutje njerëzve kur ngjiteni në pushtete ju lutem ruajeni zemrën, mbajeni me vete! udhëtim Det i trazuar, gjithë dallgë ne jemi nisur për diku vetëm udhëtimi …na shpëton! Të gjithë jemi në anije. Askush prej nesh nuk e di kush është në …timon! stinë asokohe isha shumë i varfër, vishja këpucë të riparuara, e shihja këpucarin, Me shume ...

by gsh.al | Publikuar 2 ditë me pare
By gsh.al ne E hënë, Tetor 16th, 2017
0 Comments

Dritëro Agolli, mes shqiptarit Rrapo dhe Memo

Nga Shpëtim Çuçka Përveç dhe përtej romanit “Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo” proza e D. Agollit e periudhës socialiste, ndër të tjera te romani “Njeriu me top” dhe te vëllimi me tregime “Zhurma Me shume ...

By gsh.al ne E hënë, Tetor 16th, 2017
0 Comments

Kushtuar pamfletit shqiptar: Brumbulli Disa fjalë përmi pathologjinë politike-shoqërore dhe përmi hirurgjinë gazetare

Nga Mitrush KUTELI Jeta politike dhe shoqërore e një populli prezenton edhe pjesa pozitive, edhe pjesa negative: një zinxhir me veriga prej drite edhe prej errësire. Fatkeqësisht, shumë herë, manifestacionet Me shume ...

By gsh.al ne E hënë, Tetor 16th, 2017
0 Comments

Monumentet e REALIZMIT SOCIALIST e dhunuan peizazhin…

Nga Maks Velo* Sa më tepër që kalon koha aq më e vështirë bëhet njohja e vërtetë e metodës së artit të Realizmit Socialist. Ajo po largohet duke fshehur me kujdes gjithë mëkatet që ka bërë. Prandaj Me shume ...

By gsh.al ne E hënë, Shtator 25th, 2017
1 Comment

Sete, një kujtim thellësisht i kaltër (Udhëtim me poetin!)

Nga Orges Spahiu Është hera e dytë që shkruaj për babanë tim. Hera e parë ish kur e shoqërova në Beuvry – Nord Pas de Calais për botimin e librit të parë në frengjisht “Lëshoje drerin Artemidë”, Me shume ...

By gsh.al ne E hënë, Shtator 25th, 2017
0 Comments

Kujtim Çashku: Ende mungon klima artistike në vend

Ashtu si ndodh çdo shtator, Akademia “Marubi” po mirëpret edicionin e radhës së Festivalit Ndërkombëtar të Filmit për të Drejtat e Njeriut. Në edicionin e 12-të të IHRFFA do të shfaqen 40 filma, Me shume ...

By gsh.al ne E hënë, Shtator 25th, 2017
0 Comments

Për romanin e Plath

Esteri është një studente e shkëlqyer, një vajzë e bukur dhe e talentuar, së cilës sapo i është dhënë mundësia e rrallë të bëjë një stazh në një revistë të famshme në Nju Jork. Ajo ndien Me shume ...

By gsh.al ne E hënë, Shtator 25th, 2017
0 Comments

“E vështirë të provohen informacionet e CIA në Shqipëri

Për studiuesin dhe koleksionistin e pasionuar të karikaturave, Armand Plaka: Vitet ’50 fshehin “guva të errëta” të historisë sonë! Në këtë intervistë ai flet për punën dhe pasionet e tij, por Me shume ...

By gsh.al ne E hënë, Shtator 25th, 2017
0 Comments

Historia dhe kundërhistoria

Nga Abedin PREZA Fjala kundërhistori është një fjalë e re për gjuhën tonë, por ka disa vite që përdoret në vendet e tjera. Kundërhistoria është shkrimi i  ri i ngjarjeve historike i mbështetur në Me shume ...

By gsh.al ne E hënë, Shtator 25th, 2017
0 Comments

Pse i është dorëzuar politikës, Akademia e Shkencave

Nga Prof. Asoc. Panajot BARKA Debati i fundit mbi Akademinë e Shkencave, më shumë se krijoi një realitet disaplanesh qëndrimesh në lidhje me autoritetin e saj, po demonstron një profil të avancuar të krizës Me shume ...

Kalo te paneli