LAJMEKALENDARI

Ekonomi

Ulet çmimi i biletave të autobusit për ish-komunat në Tiranë, ja lista e plotë

13:43 - 16.06.17 gsh.al

Kreu i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, sot nga Farka dha një lajm të mirë edhe për banorët që jetojnë në ish-komuna, të cilët përfitojnë nga ulja e çmimit të biletave të autobusit.

Ai deklaroi se falë negociatave me kompanitë e transportit publik, është arritur ulja më e madhe e çmimit të biletave për qytetarët. “Ka qenë një kërkesë e vazhdueshme për të gjithë zonën lindore të Tiranës, duke filluar nga Kërraba, Baldushku, Bërzhita dhe stacionet që kalojnë në Farkë. Ne kemi pasur një takim dhe një negociatë që nuk ka qenë e lehtë, sepse siç e dini licencat e autobusëve janë dhënë nga ish-komunat, por megjithatë ne kemi bërë uljen më të madhe të tarifave që ka ndodhur ndonjëherë për linjat e autobusëve në fshat në Tiranën e madhe”, – u shpreh ai.

Gjithashtu, Veliaj premtoi se brenda dy viteve të ardhshme do të marrë fund edhe problemi i saktësimit të hartave të tokës.

“Unë e di që një nga problematikat kryesore ka qenë saktësimi i hartave të tokës dhe regjistrimi i akteve të marrjes së tokës në pronësi (AMTP). Fatmirësisht Prefekti, si ish-administrator njësie, e kupton fare mirë nevojën që kanë bashkia dhe prefektura për të bashkëpunuar për saktësimin e tokës dhe të kalojmë nga çudia me hartën e pronave, në një situatë ku secili merr aktin e marrjes së tokës në pronësi”, tha ai.

Kreu i Bashkisë deklaroi se Bashkia do të vijojë edhe projektin mbjelljen e pemëve të reja në kuadër edhe të projektit për Pyllin Orbital. Duke u ndalur tek investimet, Veliaj deklaroi se Bashkia do të vijojë bashkëpunimin edhe me donatorët për të përmirësuar infrastrukturën.

“Ne kemi pasur disa rikonstruksione me donacion, siç është “Shkolla e Mesme e Bashkuar”. Jo vetëm që rregulluam shkollën, por me kërkesë të prefektit që në atë kohë ishte administrator, i vumë emrin e partizanit dëshmor ‘Alush Bardhi’”, tha Veliaj, ndërsa shtoi se investimet do të prekin edhe rrugët, kanalizimet, ndërtimin e urave si dhe të qendrave komunitare.  

Linjat, stacionet dhe çmimet e reja të biletave:

Linja nr. 11 Tiranë – Krrabë -Tiranë me itinerar vajtje dhe kthim në stacione.

Linja/Stacion                                              Ishte/lekë      Bëhet/lekë

Degëzimi i parë pranë xhamisë Krrabë         120                      100

Stacioni i dytë te lagjja “23 Shkurti”                120                  100

Stacioni i tretë te Përroi i Lerës                        120                  100

Stacioni i katërt te Lapidari në Mushqeta          120                  100

Stacioni numër 5 te shkolla 9-vjeçare “14 nëntori”  120          100

Stacioni numër 6 pranë Pusit të Veliut               120                  100

Stacioni numër 7 te “Mjalti”,                              120                  100

Stacioni numër 8 te Pallati i Beqarëve              120                  100

Stacioni i nëntë, tek “Kafja e Xhafës”                  100                   80

Stacioni i dhjetë, tek lagjja “Magrip”                100                    80

Stacioni i njëmbëdhjetë te “Guri i Xhepit”            100                    80

Stacioni te lagjia e “Banarakëve”                            100                    80

Stacioni te rrethrrotullimi në Ibë                        100                    80

Stacioni i katërmbëdhjetë te “Ulliri”                    100                    80

Stacioni Qendrës Shëndetësore                          100                    80

Stacioni në Njësinë Administrative Bërzhitë          100                    80

Stacioni tjetër tek lagjja e Gjyzarakëve                100                    80

Stacioni te lapidari në Dobresh                              100                    80

Stacioni te lapidari i Mulletit dhe te posta              100                    80

Stacioni pranë resort “Herës” dhe karburant “Api”,    100               80

Stacioni 27 tek Ura e Farkës                                           70                     40

Stacioni nr. 28 tek servis “Mondial”                            50                     40

Stacioni te hotel “Eklipsi”                                              50                     40
Degëzimi i dytë, nga qendra e fshatit Skuterrë në Krrabë 120      100

Nga kinemaja e vjetër në Krrabë                                        120           100

Nga xhamia në Krrabë                                                        120           100

Linja 13 është Tiranë-Baldushk-Tiranë

Stacioni i Veskisë                                                         120                  100

Stacioni i fshatit “Koçaj”                                             120                  100

Stacioni i tretë në Mustafa Koç                                 120                  100

Stacioni i katërt në Isuf Koç                                         120                  100

Stacioni tek Kthesa e Baldushkut në Fushaz          100                   80

Stacioni në fshatin Vishaj                                          70                     40

Stacioni tek ura e Farkës                                         70                    40

Stacioni tek servis “Mondial”                                70                    40

Stacioni tek hotel “Eklipsi”                                   70                    40

Stacioni tek restorant “Natyra e Qetë”                     50                   40

Degëzimi i dytë i Baldushkut i fshatit Kakunjë

Stacioni numër tre Mustafa Koç për Kakunjë             120                 100

 

 

 

 

Shfaq Komentet (0)

Shkruaj nje koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

* *