Të gjithë jemi të vetëdijshëm që ngrënia e tepërt si e kripës po ashtu dhe e sheqerit ndikon negativisht në organizmin tonë.
Një nga anët negative të sheqerit është që përveç se ndikon në kujtesë gjithashtu na bën të hamë edhe më shumë dhe të na shtohet nevoja për ëmbëlsira.
Sheqeri gjithashtu ndikon në plakjen e lëkurës, duke shkaktuar formimin e shpejtë të rrudhave dhe ndalimin e aktivitetit të kolagjenit.
Sheqeri i tepërt reduktohet në lëkurë të tepërt, e cila prodhon yndyrë dhe ka më shumë gjasa të zhvillojë diabetin e tipit 2 dhe sëmundjet e rënda kardiovaskulare.
Shumë njerëz janë të bindur se stresi zvogëlohet nëse hamë ëmbëlsira, por mënyra më e mirë për të luftuar stresin janë ushtrimet.
Shfaq Komentet (0)